Je l’ai partagé haut et fort sur les réseaux sociaux, la saison de
mangues alphonsos bat son plein ! Et comme c’est une saison courte, il
faut en profiter un maximum. J’en consomme une douzaine par semaine !
Samedi, il faisait gris et il pleuvinait. J’ai appelé Sylvain pour venir manger
ce plat et faire semblant d’un meilleur temps. Il faut dire qu’à Bombay, on est
en plein été et c’est un plat, bien que sucré, qu’on mange comme un repas quand
il fait chaud.
La recette des puris, c’est ici.
Aamrass
Ingrédients pour 4
4 mangues alphonso
10 gousses de cardamome, égrainées et réduites en poudre
2 càs de sucre
4 càs de noix variés pour le décor (noix et amandes pour cette fois-ci)
Méthode
Peler et couper les mangues.
Ajouter le sucre et la cardamome.
Mixer
Servir garni de noix et accompagné des puris.
***
On all social
media, I have several times announced the alphonso mango season. And since it is
short here, one must make the most of this time. I eat about a dozen a week!
Saturday was a grey and rainy day. I called Sylvain and asked him to come over
to eat this dish and pretend that we’re having better weather. I must say that
in Bombay it is bang in the middle of Summer and that the dish even if it is
sweet is eaten like a meal when it is hot.
The recipe for
puris is here (in French).
Aamrass
Ingredients for 4
4 alphonso mangos
10 cardamom pods,
peeled and powdered
2 tbsp sugar
4 tbsp mixed nuts
for the garnish (I used walnuts and almonds this time)
Method
Peel and cut the
mangos.
Add the sugar and
cardamom.
Blend.
Serve garnished
with nuts and accompanied with puris.
***
Ohlala, c'était bon, on va s'en souvenir longtemps! Je n'aurai pas imaginé faire un repas juste de mangue et de pain, mais c'était parfait! ;-)
ReplyDeleteMango and puri (looks wonderful) is my weakness it make me come on my knees! just started seeing mangoes here in Geel, but i don't like them much, since i always compare it with Indian mangoes, few of ones are turing golden yellow can't wait to make them as mango juice!
ReplyDeleteI want mangoes, and those puri's look so good.
ReplyDeleteWhat a treat, what a treat, what a treat.
ReplyDelete